Teemu Launio Matkalla politiikan tekoon ja yhteiskunnan ymmärtämiseen

Taru Tujusen aikakausi loppuu

Taru Tujusen lähtö on yllättänyt monet politiikan toimijat kommentaattorit. Suomen poliittisen lähihistorian terävin strategi ja Kokoomuksen menestyksen takuunainen on ansainnut kaiken mahdollisen kiitoksen, sillä vuodet 2006-2014 ovat olleet Kokoomukselle kultaisia.  Nopea Twitter kierros paljastaa, ettei puoluesihteerimme ole arvostettu vain omien keskuudessa, Karjalan ja koko Suomen Kreivitär on ansainnut kaiken kunnioituksen ja ylisanat jotka hänen päälleen tänään satavat.

Kyynisimmät ehtivät jo julistaa, että Tujusen lähtö merkitsee Kokoomuksen menestyksen loppumista, tai että Taru lähtee koska ei usko enää eduskuntavaalivoittoon. Näinhän ei muuten ole, tässä kolme pointtia:

  • Tujunen lähti omasta halustaan. Taru kertoi tänään mediassa että lähtee omasta halustaan, ja on kokenut että lähtee Jyrkin kanssa yhtä aikaa. Ja niinhän se on, että kannattaa lähteä silloin, kun on vielä kysyntää muualle.  Kahdeksan vuotta puolueen puoluesihteerinä on tässä ajassa pitkä rupeama ja on varmasti hänen oman osaamisensa ja motivaation mukaista hakea uusia haasteita.

 

  • Kannattaa myös miettiä Tujusen track recordia. Käsi pystyyn, kuka pystyy nimeämään mitä Tujunen olisi voinut vielä saavuttaa? Hänen aikanaan Kokoomus on ollut suurin tai kasvattanut kannatustaan kaikissa käymissään vaaleissa. Presidentinvaalit 2006 + 2012, kuntavaalit 2008 +2012, eduskuntavaalit 2007+2011 ja eurovaalit 2009+2014 olivat Kokoomuksen näytöstä. Kaikki mahdollinen on saavutettu, kaikki toritapahtumat nähty, olisi kohtuutonta vaatia hänen jatkavan. Ja sitten kun joskus väistämätön tapahtuu, olisi liian helppoa syyllistää puoluesihteeriä.

 

  • Tujusen lähtö ei tarkoita Kokoomuksen romahtamista. Ei Taru Tujunen ole yhtä kuin Kokoomuksen vaalimenestys, vaikka hän onkin ollut isossa roolissa. Meillä on Suomen paras puolue- ja järjestökoneisto ja tulevissakin vaaleissa innokas ja osaava ehdokasjoukko jokaisessa vaalipiirissä. Mielestäni Tarun väistyminen antaa mahdollisuuden puolueelle uudistua ja uudistaa itseään. Sitä tekee jo nyt puheenjohtaja Stubb omalla tavallaan ja sitä tulee tekemään varmasti myös uusi puoluesihteeri.  Me Kokoomuksessa näemme maailman enemmän mahdollisuuksien kuin uhkien kautta. Me osaamme uudistua ja menestymme myös jatkossa. Ja jos minulta kysytään, kannattaa muidenkin puolueiden enemmän parantaa omaa tekemistään kuin toivoa ja rukoilla Kokoomuksen romahtamista, eikö?

Ps. Uuden puoluesihteerin valitsee Kokoomuksen puoluevaltuusto lokakuussa. Spekulaatio Suomen suurimman puolueen puoluesihteerin paikan täyttäjästä alkakoot! 

Ps.2. Nyt myös muilla puolueilla on mahdollisuus hankkia poliittisen vaikuttamisen menestystä :) 

 

Lopulta haluan kiittää Tarua upeasta työstä ja innostavasta otteestasi! Puolue on sinulle ikuisesti kiitollinen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Matias Härkönen

Taru on eittämättä hoitanut työnsä hyvin, joten onnea vain hänellä uudesta työstä. Huolestuttavaa on kuitenin suunta politiikassa. Entiset puoluejäsenet ja virkamiehet siirtyvät kilvan viestintätoimistoihin tai muihin lobbausyrityksiin. Vanhanen perheyritysten liittoon, Häkämies EK:hon, Kauppi Finanssialan keskusliittoon, Tujunen nyt tuonne jne.

Marmai kertoi myös juuri, että viestintätoimisto Miltton laajentaa Brysseliin. Miksiköhän juuri Brysseliin?

Se mistä olen siis huolissani on se, että entiset päättäjät siirtyvät lobbaustoimintaan. Jenkeissä tämä on ollut arkipäivää jo pitkään ja raha on siellä valtaa. Nyt meilläkin ollaan siirtymässä samaan suuntaan. Rahalla saa kohta kaikkea. Ei vähiten sen takia, että Brysselissä pyörii raha paljon paremmin kuin Suomessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Karjalan ja koko Suomen Kreivitär" - anteeksi kuinka? Myllärinen tulee Pohjois- ja minä Etelä-Karjalasta, mutta miten se Tukholmassa syntynyt porvoolainen asettuisi juuri meidän maakunta-aatelistoomme?

Katsokaas muuten Google-kuvahausta toisaalta Tujusen, toisaalta Angela Merkelin kasvoja. En väitä heitä sisaruksiksi tai äiti-tytär -kaksikoksi, mutta liittokanslerin ulkonäöstä voi tarkistaa, miltä Taru Tujunen näyttää vuonna 2030.

Presidentintekijät-filmi osoitti Tujusen teräväkieliseksi, yksityisissä yhteyksissä jopa rääväsuiseksi henkilöksi. Tänään julkaistu (Ilta-Sanomat) twitter-viestittely Stubbin ja Tujusen välillä suorastaan valui sokerilientä kaikessa lutusessa hellyydessään. Kiistatta hyviä esimerkkejä puoluesihteerin viestintätaidoista; kaikki tyylilajit ovat hallinnassa!

Käyttäjän teemumyllarinen kuva
Teemu Myllärinen

Tuomo: tuo monarkistinen nimi juontaa juurensa Tujusen opiskeluaikoihin Joensuuhun, jossa hänen kotiyhdistyksenään oli Joensuun Opiskelevat Porvarit ry. Yhdistys on perinteisen monarkistinen ja on käyttänyt monarkistisia nimityksiä yhdistyksen puheenjohtajista.

Yst.terv.
Kuningas
Teemu I Nopea
2010-2011

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Arvokas lisä Tujusen henkilöhistoriaan - kiitän Teidän Majesteettianne!

Toimituksen poiminnat